Botox

What is Botox?

Botulinum toxin poznatiji kao Botoks predstavlja biološki toksin koji se najviše koristi da koriguje i zaustavlja pojavu bora na licu. Tretman Botoksom je neinvazivna, nehiruška intervancija u toku koje se ubrizgava individulano prilagođenu dozu Botoksa u određene mišiće lica i na taj način sprečava mišićnu aktivnost koja je glavni uzrok pojave bora na licu.

 Botoks

Efekti Botoksa:

Uklanja horizontalne bore na čelu i između obrva (bore mrštilice), bore oko očiju i iznad gornje usne, kao i neravnine na bradi. Dejstvo aplikacije botoksa traje oko šest meseci, nakon čega se mišić u potpunosti oporavlja. Nakon toga, tretman se može neograničeno puta ponavljati bez ikakvih kontraindikacija.

Kome je namenjen:

Namenjen je osobama koje imaju izražrene dinamičke (pri pokretanju ili mimici lica) i statičke (u mirovanju) bore čela i regije između obrva, bore oko očiju i male asimetrije lica.

Priprema:

Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu u Poliklinici Smiljanić.

Procedura:

Procedura ubrizgavanja Botoksa traje oko 10 minuta i ne zahteva hospitalizaciju. Procedura je bezbolna, koriste se veoma tanke mikro-igle sa kojima se Botoks ubrizgava direktno u mišiće. Injekcije botoksa se ne ubrizgavaju u mišić podizač obrva, tako da osoba zadržava potpuno prirodan izraz lica, sa uobičajenim pokretima lica.

Komplikacije:

Može da se javi otok i/ili modrica na mestu uboda, koja prolazi  nakon nekoliko dana. Prilikom prvog tretmana postoji mogućnost javljanja blage prolazne glavobolje ili mučnine. U veoma malom broju slučajeva može da dođe do blagog opuštanja obrve ili kapka, koje se povlači nakon 2-4 nedelje.

Oporavak:

Procedura ubrizgavanja Botoksa ne zahteva hospitalizaciju odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući, a posle 2 sata može da se vrati svakodnevnim

Kontakt