DERMOLORERI

Tretman dermorolerima

je neinvazivna metoda uklanjanja površinskog sloja kože, tj izumrlih ćelija. To je jedna od baznih procedura za poboljšanje teksture kože. Ova procedura često se kombinuje sa drugim procedurama, na primer mezoterapijom ili PRP metodom (podmlađivanje sopstvenom plazmom) jer omogućava bolju apsorpciju preparata u kožu.

Dermoroleri

Efekti:

Smanjuje/uklanja pege, sitne bore i pliće ožiljke. Smanjuje proširene pore i stimuliše nastanak novog kolagena. Poboljšava tonus i teksturu kože. Rezultat je glatka, zategnuta, čvršća koža.

Kome je namenjeno:

Tretman dermorolerima namenjen je onima koji hoće da smanje pege, ožiljke, sitne bore, proširene pore, ujednače ten i poboljšaju stanje kože.

Priprema:

Pre postupka važno je dobro očistiti lice. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa dr Smiljanićem. Tretman dermorolerima ne preporučuje se osobama sa preosetljivom kožom.

Procedura:

Procedura traje oko 15-30 minuta i ne zahteva hospitalizaciju. Procedura je u potpunosti bezbolna, rezultat je vidljiv odmah nakon tretmana. Iglice specijalno dizajniranog sterilnog dermarolera izazivaju mehanička mikrooštećenja na površini kože čime se tkivo pobuđuje i pokreću se regenerativni procesi povećane proizvodnje kolagena i elastina. Može da se aplicira na koži lica, vrata i dekoltea. U proseku se radi 4-6 tretmana u razmaku od 3 nedelje jer je to vreme potrebno koži da se regeneriše.

Komplikacije:

Može da se javi neprijatan osećaj i crvenilo posle tretmana kod osoba sa osetljivom kožom.

Oporavak:

Najveća prednost ove metode je to što ne postoji potrebno vreme oporavka od ovog tretmana, tako da pacijent može odmah nakon tretmana obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Preporučuje se izbegavanje izlaganja suncu minimalno 48 sati. Takođe, poželjno je izbegavanje intenzivne fizičke aktivnosti zbog osetljivosti kože na znoj. U periodu nakon tretmana koristite hidrantne kreme, a izbegavajte one koje sadrže u sebi glikolnu ili mlečnu kiselinu. Poželjno je izbegavati šminkanje prvi dan nakon aplikacije.

Kontakt