ESTETSKA GENITALNA HIRURGIJA ZA ŽENE

Estetska genitalna hirurgija za žene

Porođaj, procesi starenja i genetski faktori glavni su uzroci slabljenja vaginalnih mišića, što za rezultat ima povećanje prečnika, opuštenost vaginalnih mišića, gubitak forme, a samim tim i gubitak osećaja kod žena. Postoje tri vrste estetskih genitalnih intervencija i to: vaginoplastika (zatezanje vaginalnih mišića), labiaplastika (smanjenje i / ili preoblikovanje spoljne genitalne strukture) i himenoplastika (rekonstrukcija himena, odnosno “vraćanje nevinosti” ). Takođe, navedene procedure mogu da se kombinuju sa liposukcijom i zatezanjem venerinog brega.

estetska-operacija-vagina

Priprema:

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će vam predložiti najbolju metodu korekcije, dati vam potrebna uputstva za operaciju (koje pretrage i laboratorijski nalazi su potrebni), upoznati vas sa mogućim komplikacijama i dati vam uputstva za što brži oporavak.

Procedura korekcije stidnih usana:

Operacija traje oko jednog sata i  sprovodi se u lokalnoj anesteziji.  Koža stidnih usana se zateže a višak kože se uklanja. Šavovi na stidnim usnama su od resorptivnog materijala, tako da ih organizam sam razgradi, pa nije potrebno da se skidaju. Operacija se radi neposredno nakon prestanka menstrualnog ciklusa. Konačan izgled stidnih usana vidljiv je tri meseca nakon operacije.

Komplikacije:

Moguće su određene komplikacije kao što su infekcija i krvarenje, o čemu će vas dr. Smiljanić informisati prilikom konsultacije.

Oporavak:

Preporučuje se mirovanje kod kuće i uobičajena toaleta polnih organa. Nekoliko dana nakon intervencije potrebno je stavljati hladne obloge na tretiranu regiju. Konci se ne vade jer
se rana šije se samorazgradivim koncima. Prvih 5–7 dana je potrebno izbegavati sedenje. Pored toga, potrebno je izbegavati težak fizički rad, tuširanje toplom vodom i upotrebu alkohola. Polne odnose možete imati 6 nedelja posle operacije. Pacijent se obično može vratiti svakodnevnim aktivnostima nakon nedelju dana dana.

KONTAKT-IKONA