HAPPY LIFT

promoitalia-logo
Dr Igor Smiljanić je nacionalni trener za tretman Happy Lift niti (Promoitalia, Milano)

Šta su „Happy lift“ niti?

Happy Lift niti sačinjene su od bezbednog, biokompatibilnog karpolakton polimera kakav se koristi i za proizvodnju razgradivih hirurških konaca širom sveta. Happy Lift niti su bodljikave (nazubljene), što je izuzetno važno za interakciju sa okolnim tkivom, čime se prouzrokuje dvostruka akcija: lifting i biorevitalizacija – stimulacija sinteze kolagena, elastina i hijaluronske kiseline.

Facelifting1

Efekti „Happy lift“ niti:

Happy lift niti koriste se za različite namene:

  • za fejslifting (niti podstiču revitalizaciju kože i blagi lifting kože; razgradnja niti traje od 12 do 15 meseci a efekat traje od 30 do 36 meseci )
  • za vrat i podvaljak (koriste se za zatezanje kože vrata i podvaljka; potpuna razgradnja niti traje od 12 do 15 meseci a efekat traje od 30 do 36 meseci)
  • za usne (koriste se za uvećanje usana, ravnanje pušačkih bora, preoblikovanje usana i ugla usta; potpuna razgradnja niti traje od 15 do 18 meseci a efekat traje od 24 do 30 meseci)
  • za revitalitaciju kože (za revitalizaciju kože i tonus, zatezanje opuštene kože i redefinisanje kontura lica; može se koristiti za kožu lica, vrata, abdomena, butina, nadlaktica; rezultat traje od 18 do 20 meseci

Kome je tretnam namenjen:

Namenjen je osobama koje žele da zategnu kožu, vrate tonus i koriguju bore. Koriste se za regije gde je došlo do smanjenja tonusa i opuštanja kože: uglovi obrva, obrazi, čelo, podvaljak, bore ispred i iza uha, za kožu nadlaktica, butina, i stomaka.

Priprema:

Pre primene procedure neophodno je skinuti šminku i dobro očistiti lice. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa doktorom Smiljanićem.

Procedura:

Dužina trajanja procedure aplikacije Happy lift niti zavisi od površine regije koja se tretira i ne zahteva hospitalizaciju. Koriste se jednosmerno ili dvosmerno nazubljene  samorazgradive niti. Koristi se cik cak tehnika koja stimuliše proizvodnju kolagena u dubljim slojevima kože.

Komplikacije:

Može da se javi otok i/ili modrica na mestu uboda, koja prolazi nakon nekoliko dana. Alergijska reakcija je veoma retka. Nakon tretmana filerom preporučuje se izbegavanje saune, izlaganja suncu, solarijuma kao i pritiskanje dela lica koje je tretirano.

Oporavak:

Procedura aplikacije Happy lift niti ne zahteva hospitalizaciju odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući, a posle 2 sata može da se vrati svakodnevnim aktivnostima.