HIJALURONSKI FILERI

Šta su hijaluronski fileri?

Fileri su supstance koje se ubacuju u ili pod kožu kako bi se korigovali njeni nedostaci. Ranije su se koristili najčešće kolagen i silikon. Vremenom je njihova primena smanjena, i najčešće se primenju fileri u čijoj se osnovi nalazi hijaluronska kiselina. Hijaluronska kiselina je jedan od glavnih sastojaka kože, koji joj daje čvrstinu, elastičnost i mladalački izgled. Hijaluronska kiselina ima izuzetno veliku moć vezivanja vode. Sa godinama njena količina se postepeno smanjuje, koža postaje neelastična i počinje da se opušta.

Hijaluronski-fileri

Hijaluronski fileri

Efekti filera:

Hijaluronskim filerima mogu se za nekoliko minuta sanirati određeni nedostaci kože lica (bore na čelu, između obrva, oko usana, na bradi, podočnjaci) ali i kože vrata, dekoltea i šaka. Uz pomoć filera moguće je korigovati i oblik jagodica i nosa kao i uvećati volumen usana (uvećanje usana). Lifting uz pomoć hijaluronskih filera poželjno je održavati povremenim dodavanjem. Na taj način se podstiče i razvoj novog vezivnog tkiva i sprečava razgradnja postojeće hijaluronske kiseline u koži, što dodatno utiče na izgled kože. Takođe, ovo njihovo svojstvo omogućava da efekat svakog narednog tretmana daje duže i vidljivije rezultate. Hijaluronski fileri ne ugrožavaju prirodnost lica i mimiku. Od stručnosti i iskustva osobe koja ga izvodi u velikoj meri zavisi i postignuti efekat.

Kome su namenjeni:

Namenjen je osobama koje imaju izražrene bore na čelu, između obrva, oko usana, na bradi, vidljive podočnjake, kao i osobama koje žele neoperativnim putem da uvećaju volumen usana (uvećanje usana) i da koriguju konture lica. Hijaluronskim filerima najčešće se popunjavanju već formirane bore, iako se sada koriste i kod osoba iznad 25 godina starosti, kao prevencija nastanka bora.

Priprema:

Pre primene procedure neophodno je skinuti šminku i dobro očistiti lice. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa doktorom Smiljanićem.

Procedura:

Procedura ubrizgavanja filera traje od 15 do 30 minuta i ne zahteva hospitalizaciju. Procedura je bezbolna, koriste se veoma tanke mikro-igle sa kojima se fileri ubrizgavaju direktno u kožu. Klijent u svakom trenutku može, ako želi, pogledati efekat onog što je napravljeno.

Komplikacije:

Može da se javi otok i/ili modrica na mestu uboda, koja prolazi nakon nekoliko dana. Alergijska reakcija je veoma retka. Nakon tretmana filerom preporučuje se izbegavanje saune, izlaganja suncu, solarijuma kao i pritiskanje dela lica koje je tretirano.

Oporavak:

Procedura ubrizgavanja filera ne zahteva hospitalizaciju odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući, a posle 2 sata može da se vrati svakodnevnim aktivnostima.