KOREKCIJA JAGODIČNE KOSTI

Korekcije jagodične kosti

rade se u svrhu estetskog naglašavanja područja jagodičnih kostiju. Kosti obraza mogu se popunjavati ili pomerati.

Korekcija-jagodicne-kosti

Korekcija jagodične kosti

Priprema:

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će vam predložiti najbolju metodu korekcije, upoznati vas sa mogućim komplikacijama i reći vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

Procedura:

Procedura se obavlja u opštoj anesteziji. Zahvat se izvodi u ustima kroz sluznicu gornje čeljusti i na taj način se dolazi do same jagodične kosti. Iz tog razloga  nakon operacije nisu vidljivi nikakvi ožiljci. Postoje različite operativne mogućnosti kao što su: popunjavanje kosti  transplatacijom vlastite kosti, implantacijom strane kosti, korištenje zamenskog koštanog materijala ili ugradnja implantata. Novi položaj jagodične kosti ili popunjena kost se trebaju fiksirati pomoću malih pločica i vijaka. Rana se ušiva tankim, svilenim šavovima koji se skidaju nakon desetak dana.

Komplikacije:

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave infekcije i otok. To su normalni simptomi koji se povlače nakon nedelju dana. Ukoliko se javi bol nakon zahvata lako se ublažava odgovarajućim lekovima. Ukoliko nastupi jaka bol, trebali biste kontaktirati doktora.

Oporavak:

Konci se skidaju posle 10 dana.

KONTAKT-IKONA