KOREKCIJA UŠIJU

Korekcija ušiju spada u jedne od najčešćih zahvate u estetskoj hirurgiji. Korekcija (operacija) ispravlja različite deformitete ušnih školjki koji su urodjeni ili su nastali kao posledica povreda i infekcija. U slučajevima delimično ili potpuno nerazvijenih ušnih školjki moguća je njihova rekonstrukcija. Deformacije ušne školjke u smislu ispupčenja („šiljate uši“), asimetrije i odstojanja od glave („klempave uši“) mogu negativno uticati na samopouzdanje, posebno u doba puberteta. Korekcijom deformiteta ušne školjke možete svoje dete poštedeti emotivne traume koje izaziva zadirkivanje i ismevanje vršnjka.

Priprema:

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu korekcije, upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i reći Vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

Procedura:

Hirurška intervencija traje oko 2 sata, sve zavisi od konkretnog slučaja. Postupak se sprovodi u opštoj anesteziji ukoliko su u pitanju mala deca. Lokalna anestezija je pogodna za stariju decu i odrasle. Estetski hirurg u prirodnom naboru iza uva pravi rez, uklanja višak kože ili hrskavice, hrskavica se oblikuje a ušna školjka se fiksira u normalan položaj. Nakon što se dobije željeni oblik uva, zašiva se rez i operacija je gotova.

Kontraindikacije:

Postoji mogućnost da se javi upala i/ili krvarenje. U prvih nedelju dana su mogući blagi bolovi i nelagodnost, osećaj pucketanja i šuškanja u ušima. Sa svim eventualnim kontaindikacijama će Vas uspoznati dr Smiljanić prilikom konsultacijskog pregleda.

korekcija-usiju

Oporavak:

Nakon operacije uši se pokrivaju belim zavojem oko glave koji se drži u narednih 5 dana i služi da fiksira i zaštiti uše školjke. Traka se nosi i 4 nedelje nakon operacije u toku noći kako bi zaštitia uši od nenamernih povreda u toku spavanja. Pacijent se za oko 10 dana može se vratiti normalnim aktivnostima a deca u školu. Preporučuje se izbegavanje svih aktivnosti koje bi mogle da ugroze oporavak (nprm. sportova sa direktnim kontaktom) 4 nedelje nakon operacije.

KONTAKT-IKONA