LIFTING OBRVA

Obrve predstvljaju okvir lica i važan su faktor izgleda lica. Sa procesom starenja dolazi do spuštanja obrva, koje se ogledaju u umornom i ozbiljnom izgledu lica.

lifting-obrva

Šta je lifting obrva?

Lifting obrva ili podizanje obrva je često tražena estetska operacija podmlađivanja. Može da se radi u sklopu Face liftinga ili kao samostalan zahvat.

Efekti liftinga obrva:

Nakon operacije lice dobija vedriji, mlađi i zdraviji izgled, vraćene su konture lica.

Kome je namenjen:

Liting obrva namenjen je osobama koje imaju izražene znakove starenja (bore oko očiju, spuštene obrve), kao i osobama kod kojih postoji izražena asimetrija položaja obrva.

Priprema za operaciju:

Šest sati prije operacije ne smete ni jesti niti piti. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa dr Smiljanićem.

Procedura:

U zavisnosti od obima intervencije, može se izvoditi u lokalnoj ili opštoj anesteziji.Operacija traje od 30 minuta do 2 sata u zavisnosti od stanja i zahteva pacijenta. Prilikom korekcije obrva zateže se koža čela i podižu opuštene obrve skidanjem viška kože i masnog tkiva, po potrebi i korekcijom mišića.Postoji više operativnih tehnika u zavisnosti od stanja, želja pacijenta i predloga esttskog hirurga. Najjednostavnija metoda podrazumeva ubacivanje posebno oblikovanih konaca, kojima se koža zateže i obrve podižu i ona traje oko pola sata. Na taj način može se korigovati visina obrva, podići obrve u unutrašnjem, srednjem, spoljašnjem delu ili u sva tri sektora. Ona ne ostavlja vidljive ožiljke. Klasična operativna tehnika podrazumeva rez koji se obično radi od jednog uha do drugog, malo iznad prirodne linije kose. Nakon toga se simetrično podižu obrve, koža se zateže a višak kože se uklanja.

Kontraindikacije:

Kontraindikacije ovog zahvata su najčešće privremene. Uobičajena je pojava blagog ili umerenog otoka čeone regije, koji može zahvatiti i očne kapke, a praćen neretko i krvnim podlivima. Otok se postepeno povlači tokom narednih nekoliko dana. U predelu oko ožiljka može da se javi proređivanje kose.

Oporavak:

Potrebno je da pacijent ostane u bolnici jedan do dva dana. Nosi se povez oko čela sedam dana. Konci se skidaju devet dana nakon operacije. Pacijent se može vratiti normalnim aktivnostima nakon deset dana. Nekoliko nedelja nakon operacije preporučuje se izbegavanje intenzivnije fizičke aktivnosti, kao i dugotrajnijje izlaganje suncu. Iako su rezultati vidljivi odmah posle operacije, tek nakon dva meseca (kada prođe otok i hematom) može da se dobije prava slika.

KONTAKT-IKONA