LIFTING VRATA

Koža vrata svakodnevno je direktno izložena štetnim atmosferskim uticajima i stresu, i slobodno možemo reći da je vrat jedna od prvih regija koja pokazuje znake starenja. Promene na vratu pod uticajem procesa starenja uključuju: taloženje masnog tkiva, nabore viška kože i opuštenost mišića.

Korekcija-vrata

Šta je Lifting vrata?

Lifting vrata predstavlja estetski zahvat (operaciju) za zatezanje mišića i kože vrata, odnosno uklanjanje i ublažavanje znakova starenja, čiji efekti u smislu podmlađivanja mogu da traju 5 i više godina.

Efekti Liftinga vrata:

Nakon operacije vrat dobija vedriji i zdraviji izgled, kožni nabori su ublaženi ili uspeglani, vraćene su konture vrata. Ova procedura često se kombinuje sa procedurama faceliftinga i korekcije očnih kapaka.

Kome je namenjen:

Lifting vrata radi se kod pacijenata kod kojih su prisutni znakovi starenja: bore, opuštena koža i gubitak tonusa. Najčešće su to osobe između 40 i 60 godina starosti.

Priprema za operaciju:

Za operaciju su potrebne standardne pretrage krvi i urina, i EKG. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa dr Smiljanićem.

Procedura:

Operacija liftinga  vrata traje oko 1-2 sata. Lifting vrata se može raditi u opštoj anesteziji, a u poslednje vreme, moguće ga je raditi i u lokalnoj anesteziji. U najvećem broju slučajeva, pacijenti se odlučuju da lifting lica i vrata urade zajedno. Procedura se sastoji iz zatezanja opuštenog mišića i zatezanja i uklanjanja viška kože. Spajanje se obično vrši kod rubova iza uha i u nevidljivoj zoni ispod brade. Takođe, priliko ovog postupka moguće je odstraniti i masno tkivo podbratka.

Kontraindikacije:

Kontraindikacije ovog zahvata su najčešće privremene. Ukoliko se jave otok, podlivi i modrice, povlače se posle nedelju dana.

Oporavak:

Tokom prvih 48 sati preporučujemo stavljanje hladnih obloga na lice i ležanje u povišenom položaju. Obavezno je nošenje kompresivnog steznika za bradu prve 4 nedelje i to 24h dnevno i još 4 nedelje nakon toga samo noću. Šavovi se skidaju nakon 7 dana i tada je pacijent sposoban za povratak svojim uobičajenim svakodnevnim aktivnostima. Veće fizčke napore treba izbegavati prvih 4-6 nedelja.

KONTAKT-IKONA