LIPOSKULPTURA LICA

Koža lica svakodnevno je direktno izložena štetnim atmosferskim uticajima i stresu, i slobodno možemo reći da ona i najbrže stari. Smanjenje elastičnosti kože i opuštanje lica, pojava bora, naglašavanje prirodnih nabora lica i menjanje konture lica predstavljaju znakove starenja.

lifting-vrata

Šta je Liposkulptura lica (podmađivanje lica sopstvenim masnim tkivom)?

Liposkulptura lica predstavlja estetski zahvat (operaciju) prilikom kojeg  se masno tkivo uzima sa mesta na telu gde ga ima u višku (kukovi, bedra, stomak) i ubrizgava u područja gde nedostaje, najčešče za povećanje volumena jagodica i usana, kao i za popunjavanje bora. Prilikom zahvata liposkulpture lica, pacijenti se najčešće odlučuju da urade i liposkulpturu vrata i dekoltea.

Efekti Liposkulpture lica:

Nakon operacije lice dobija vedriji i zdraviji izgled, bore su ublažene ili uspeglane, vraćene konture lica i dodat volumen.

Kome je namenjen:

Liposkulptura lica se radi kod pacijenata kod kojih su prisutni znakovi starenja: opuštena koža, gubitak tonusa i kontura lica, asimetrija lica, neravnine, duboke bore oko nosa i oko usana.

Priprema za operaciju:

Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa dr Smiljanićem.

Procedura:

Procedura obično traje 30-45 minuta i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Liposukcijom se potrebna količina masnog tkiva uzima sa delova gde ga ima dovoljno (najčešće sa podbratka, butina ili trbuha) i nakon pripreme ubrizgava potkožno u više slojeva u željenu regiju.

Kontraindikacije:

Kontraindikacije ovog zahvata su najčešće privremene. Ukoliko se jave otok, podlivi i modrice, povlače se posle nekoliko dana. Takođe, može da se javi prolazan osećaj utrnulosti  lica.

Oporavak:

Tretman Liposkulpture lica ne zahteva hospitalizaciju, odnosno pacijent može nakon procedure da ide kući, a nakon 24 sata može da se vrati redovnim svakodnevnim aktivnostima. Nekoliko dana nakon intervencije potrebno je uzdržavati se od prekomerne mimike lica. U zavisnosti od stepena resorpcije masnog tkiva, postupak je nekada potrebno ponoviti nakon izvesnog vremena da bi se dobio bolji i trajniji rezultat.

KONTAKT-IKONA