MEZOTERAPIJA

Šta je Mezoterapija?

Mezoterapija lica ili mezolifting je savremena metoda podmlađivanja kože lica, vrata, dekoltea i šaka. Sastoji se u ubrizgavanju različitih koktela koji sadrže vitamine, aminokiseline, hijaluron i dr.  u središnji sloj kože – dermu, gde inače na drugi način ne mogu dospeti neophodne supstance. Na ovaj način postiže se poboljšanje tonusa i elastičnosti kože, omogućava njena hidratacija i zatezanje, čime se sprečava pojava novih bora i usporava proces starenja.

Mezoterapija

Efekti Mezoterapije:

Efekat Mezotepije je regeneracija i revitalizacija umorne, dehidrirane, oštećene kože koja postaje blistava i elastična, i vraća joj se mladalačka svežina i zdrav izgled. Tretman poboljšava hidrataciju, ujednačava ten, popravlja teksturu i izglađuje fine bore. Efekat je momentalno vidljiv, tako da se preporučuje i neposredno pred važne događaje – venčanje, godišnjicu mature i slično. Iako su efekti vidljivi već posle 3 do 4 tretmana, za dugotrajan efekat je potrebno uraditi od 6 do 10 tretmana, a onda mesečno održavati stanje.

Kome je namenjen:

Mezoterapiju mogu koristiti osobe već u kasnim dvadesetim godinama života u svrhu pomlađivanja lica i prevencije starenja. Mezoterapija ima dobre efekte kod osoba sa suvom kožom, osoba kod kojih su izraženi znakovi starenja izazvanih izloženosti suncu, izraženi podočnjaci kao i kod osoba sa zrelijom kožom.

Priprema:

Pre primene procedure neophodno je skinuti šminku i dobro očistiti lice. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa doktorom Smiljanićem.

Procedura:

Tretman se sastoji iz ubrizgavanja aktivnih sastojaka, površinskim ubodima uz pomoć najtanje igle, ravnomerno po koži. Pri svakom ubodu ubrizga se u kožu minimalna količina sastojaka. Kod osoba sa izraženim znacima starenja kože potrebno je postupak intenzivirati kako bi se postigao željeni efekt, a najbolje rezultate daje u kombinaciji s drugim metodama (hemijski piling, hijaluronski fileri, botoks). Tretman traje oko 15 minuta.

Komplikacije:

Posle tretmana nisu vidljivi nikakvi znakovi iritacije. Ponekad se nakon tretmana pojavi crvenilo koje prolazi nakon par sati. Alergijske reakcije su veoma retke.

Oporavak:

Tretman Mezoterapije ne zahteva hospitalizaciju odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući i odmah može da se vrati svakodnevnim aktivnostima. Ne preporučuje se izlaganje suncu kao ni  odlazak u solarijum nakon mezoterapije.

KONTAKT-IKONA