MIKRODERMOABRAZIJA

Mikrodermoabrazija

je neinvazivna metoda uklanjanja površinskog sloja kože, tj izumrlh ćelija. To je jedna od baznih procedura za poboljšanje teksture kože.

Mikrodermoabrazija

Efekti:

Smanjuje/uklanja pege i sitne bore. Smanjuje proširene pore, stimuliše nastanak novog kolagena. Poboljšava tonus i teksturu kože. Rezultat je glatka koža, ujednačen ten sa blagim rumenilom.

Kome je namenjeno:

Mikrodermoabrazija namenjena je onima, koji hoće da smanje pege, ožiljke, bore, ujednače ten, poboljšaju stanje kože. Mikrodermoabrazija je idealno rešenje za osobe sa problematičnom kožom, sklonoj aknama i proširenim porama. Međutim, mikrodermoabrazija je limitirana kod tretiranja dubokih bora, većih ožiljaka i jačih pega. U navedenim slučajevima, pacijentkinja bi se trebala opredeliti za neku od invazivnijih metoda podmlađivanja.

Priprema:

Pre postupka važno je dobro očistiti lice. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa dr Smiljanićem. Mikrodermoabrazija nije preporučljiva osobama sa preosetljivom kožom.

Procedura:

Procedura traje oko 15-30 minuta i ne zahteva hospitalizaciju. Procedura je u potpunosti bezbolna, rezultat je vidljiv odmah nakon tretmana, a osim na licu može se primeniti i na vratu, dekolteu i rukama. Za maksimalan efekat preporučuje se 4-6 tretmana u razmaku od 7 dana.

Komplikacije:

Može da se javi neprijatan osećaj i crvenilo posle tretmana kod osoba sa osetljivom kožom.

Oporavak:

Najveća prednost mikrodermoabrazije je to što ne postoji potrebno vreme oporavka od ovog tretmana, tako da pacijent može odmah nakon tretmana obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Preporučuje se izbegavanje izlaganja suncu minimalno 48 sati. Takođe, poželjno je izbegavanje intenzivne fizičke aktivnosti zbog osetljivosti kože na znoj. U periodu nakon tretmana koristite hidrantne kreme, a izbegavajte one koje sadrže u sebi glikolnu ili mlečnu kiselinu. Poželjno je izbegavati šminkanje prvi dan nakon aplikacije.

KONTAKT-IKONA