PODMLAĐIVANJE ŠAKA

Podmlađivanje šaka

je intervencija podmlađivanja šaka spostvenim masnim tkivom. Sa godinama tragovi starenja se mogu uočiti kako na koži tako i na potkožnom tkivu šaka. Koža šaka vremenom postaje opuštena i naborana i pojavljuju se pigmentne fleke i pege. Tretman podmlađivanja šaka ima za cilj uklanjanje promena na koži i vraćanje punoće potkožnog masnog tkiva.

podmladjivanje-saka

Priprema:

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će vam predložiti najbolju metodu korekcije, upoznati vas sa mogućim komplikacijama i reći vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

Procedura:

Procedura traje oko jednog sata i sprovodi se u lokalnoj anesteziji . Obnavljanje punoće potkožnog tkiva vrši se tehnikom liposkulpture odnosno lipofilinga. Uzima se sopstvena mast iz određenih regija tela gde je ima dovoljno, i ista se priprema i ubacuje u mesta na šakama gde nedostaje. Pravi se 6-7 manjih rezova dužine oko 1mm, kroz koje se ubacuje mast mikroiglama u potkožni prostor. U svaku šaku se ubacuje oko 20ml masti.

Komplikacije:

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave infekcije, otok, hematom, kao i  gubitak senzibiliteta u mišićima. Ukoliko se javi bol nakon zahvata lako se ublažava odgovarajućim lekovima. Ukoliko nastupi jaka bol, trebali biste kontaktirati doktora.

Oporavak:

Nakon tretmana podmlađivanja šaka nije potrebna hospitalizacija. Šake su uvijene mekim zavojima preko kojih se stavljaju hladni oblozi prvih 48 sati nakon operacije kako bi se ublažili otoci. Zavoj se skida nakon sedam dana. Povratak svakodnevnim poslovnim aktivnostima moguć je nakon 2-3 nedelje. U slučajevima preterane apsorpcije ubrizgane masti može se javiti potreba za ponovnom intervencijom.

KONTAKT-IKONA