POVEĆANJE USANA FILERIMA

Povećanje usana filerima

Pune i lepo oblikovane usne želja su mnogih, ali sa godinama volumen usana se smanjuje usled procesa starenja, one postaju dehidrirane, gube jasnu konturu, ugao usana pada, a oko usana se pojavljuju sitne bore. Postoje dve osnovne metode preparata (filera) pomoću kojih se oblikuju i uvećavaju usne: jedni su tzv. trajni fileri na bazi silikona, a drugi resorptivni (razgrađuju se nakon određenog vremena). Od resorptivnih filera najčešće se koriste oni na bazi hijalurona.

Uvecanje-usana-filerima

Efekti:

Uvećane i oblikovane usne, popravljanje kontura i simetrije usana, osvežavanje ivice usana i uklanjanje finih borica oko ivice usana, što zajedno doprinosi svežijem i mlađem izgledu lica.

Kome je namenjeno:

Postupak uvećanja usana namenjen je osobama sa tankim, asimetričnim usnama iIi osobama sa „pušačkim“ borama oko usana.

Priprema:

Pre postupka važno je da sa doktorom Smiljanićem  utvrdite koji efekt želite postići u smislu povećanja, jer od toga zavisi vrsta i količina preparata koja će se koristiti. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa dr Smiljanićem.

Procedura:

Procedura uvećanja usana dermalnim filerima traje oko 15 minuta i ne zahteva hospitalizaciju. Procedura je bezbolna, koriste se veoma tanke mikro-igle sa kojima se fileri apliciraju dužinom ruba usana te u same usne kako bi se postigao željeni oblik i volumen usana.

13

Komplikacije:

Može da se javi otok na usnama i oko usana koji nestane  nakon 48h. Preporučuje se stavljanje leda i hladnih obloga na tretirano područje. Ne preporučuje se stavljanje nikakvih preparata (krema i sl.). Poželjno je izbegavati šminkanje prvi dan nakon aplikacije.

Oporavak:

Procedura uvećanja usana filerima ne zahteva hospitalizaciju, odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući, a posle 2 sata može da se vrati svakodnevnim aktivnostima.Potrebno je oko 2 dana da otok sasvim splasne. Iako su rezultati vidljivi odmah, tek nakon 2 nedelje mogu da se vide konačni rezultat, jer se za to vrijeme preparat sam preraspodeli i dobije se konačni oblik.

Postupak je isti kao i kod lipofilinga lica. Količina masti koja se infiltrira je 3ml masti po usni. Oblikovanje traje nekoliko minuta, a otok nestaje za 7 do 15 dana.

Da bi vaše usne bile savršene neophodne su masaže 48 sati nakon popunjavanja. Masaže se rade u tri pravca mesec dana.

KONTAKT-IKONA