POVEĆANJE USANA SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom

Pune i lepo oblikovane usne želja su mnogih, ali sa godinama volumen usana se smanjuje usled procesa starenja, one postaju dehidrirane, gube jasnu konturu, ugao usana pada, a oko usana se pojavljuju sitne bore. Pored metoda uvećanja usana uz pomoć filera, povećanje usana može se vršiti i sopstvenim masnim tkivom (Lipofiling usana).

Uvecanje-usana-lipofiling

Efekti:

Uvećane i oblikovane usne, popravljanje kontura i simetrije usana, osvežavanje ivice usana i uklanjanje finih borica oko ivice usana, što zajedno doprinosi svežijem i mlađem izgledu lica. Ovim načinom dobijete potpuno prirodne usne koje zadržavaju osetljivost na dodir.

Kome je namenjeno:

Postupak uvećanja usana namenjen je osobama sa tankim, asimetričnim usnama iIi osobama sa „pušačkim“ borama oko usana.

Priprema:

Pre postupka važno je da sa doktorom Smiljanićem  utvrdite koji efekt želite postići u smislu povećanja. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa dr Smiljanićem.

Procedura:

Lipofiling procedura traje oko 15 minuta i ne zahteva hospitalizaciju. Procedura je bezbolna, koriste se veoma tanke mikro-igle sa kojima se masno tkivo ubrizgava dužinom ruba usana te u same usne kako bi se postigao željeni oblik i volumen usana. Količina masti koja se infiltrira je oko 3 ml po usni.

12

Komplikacije:

Može da se javi otok na usnama i oko usana koji nestane  nakon 7-14 dana. Preporučuje se stavljanje leda i hladnih obloga na tretirano područje. Ne preporučuje se stavljanje nikakvih preparata (krema i sl.). Poželjno je izbegavati šminkanje prvi dan nakon aplikacije.

Oporavak:

Procedura lipofilinga usana ne zahteva hospitalizaciju odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući, a posle 2 sata može da se vrati svakodnevnim aktivnostima.Potrebno je oko 7-14 dana da otok sasvim splasne. Iako su rezultati vidljivi odmah, tek nakon 2 nedelje mogu da se vide konačni rezultati, jer za to vrijeme otok nestane i dobije se konačni oblik. Preporučujemo masaže mesec dana počev od 48 sati nakon popunjavanja.

KONTAKT-IKONA