POVEĆANJE|PODIZANJE ZADNJICE

Povećavanje, odnosno podizanje zadnjice vrši se uz pomoć silikonskih implantata, sopstvenim masnim tkivom ili Aquafil gelom. Najnovije tehnike estetske hirurgije nude vam priliku da dobijete lepo oblikovanu, zaobljeniju, puniju i podigunutu zadnjicu.

Povećanjem, odnosno podizanjem zadnjice ugradnjom implantata

može se korigovati ravna, asimetrična ili spuštena zadnjica. Na ovaj način mogu se rešiti urođene deformacije ove regije ali i nedostaci nastali usled gubitka težine, procesa starenja i gravitacije. Ova metoda predstavlja dobar izbor za pacijente koji žele izražajnije promene. Pored promene veličine zadnjice, ovom metodom bitno se menja i proporcija u odnosu na druge delove tela.

Uvecanje-zadnjice

Priprema:

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će vam predložiti najbolju metodu za oblikovanje, upoznati vas sa mogućim komplikacijama i reći vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

Procedura:

Procedura traje između jednog i dva sata i sprovodi se u periduralnom bloku . Pacijent za vreme operacije leži na stomaku. Mali vertikalni rez se pravi u gornjem delu glutealne brazde, neposredno ispod trtične kosti, kroz koji se postavljaju posebno dizajnirani silikonski implantati i to najčešće unutar mišića zadnjice. Postoje implantati raznih veličina i oblika, od kojih su najčešći okrugli i ovalni, tj. anatomski impantati. Često se operacija ugradnje implantata u zadnjicu izvodi zajedno sa podizanjem zadnjice i liposukcijom donjeg dela leđa kako bi se postigao maksimalan efekat.

Komplikacije:

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave infekcije, krvarenja i otok. To su normalni simptomi koji se povlače nakon nekoliko dana. Te komplikacije se događaju retko i obično se mogu izbeći. Ukoliko se javi bol nakon zahvata lako se ublažava odgovarajućim lekovima. Ukoliko nastupi jaka bol, trebali biste kontaktirati doktora.

Oporavak:

Nakon operacije nosi se kompresivni stezniku periodu od  četiri nedelje koji služi da fiksira implantate. Preporučuje se izbegavanje sedenja direktno na zadnjici kao i ležanje na leđima minimalno 3 nedelje nakon operacije. Normalnim poslovnim aktivnostima se možete vratiti nakon dve nedelje a teže fizičke aktivnosti poželjno je izbegavati 6 nedelja nakon zahvata.

KONTAKT-IKONA