SMANJIVANJE (PODIZANJE) GRUDI

Velike, teške i opuštene ili samo opuštene grudi predstavljaju veliko psihofizičko opterećenje. Grudi koje su prevelike u odnosu na telo mogu izazvati bol u predelu vrata i leđa.

Uvecanje-grudi

Smanjivanje odnosno podizanje grudi

spada u jedan od čestih zahvata u estetskoj hirurgiji. Izvodi se hiruškim odstranjivanjem i zatezanjem viška kože, smanjivanjem žlezdanog i masnog tkiva dojke, premeštanjem areola i bradavica na visinu koja je estetski prihvatljiva kako bi grudi bile manje i čvršće.

Priprema:

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će vam predložiti najbolju metodu korekcije vaših grudi, upoznati vas sa mogućim komplikacijama i reći vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

Procedura:

Procedura traje između jednog i dva sata i se sprovodi u opštoj anesteziji. Rez se pravi oko areole, može biti vertikalan ili u obliku slova T. Ukoliko postoji potreba, metoda podizanja grudi može da se radi u kombinaciji sa liposukcijom i/ili podizanjem grudi implantatima. Nakon operacije stavljaju se drenovi koji ostaju nekoliko dana.

Komplikacije:

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave hematom, prolazni poremećaj osetljivosti bradavice i osećaj pritiska na grudni koš. Te komplikacije se događaju retko i obično se mogu izbeći. Ukoliko se javi bol nakon zahvata lako se ublažava odgovarajućim lekovima.

Oporavak:

Nakon operacije nosi se mekani kompresivni grudnjak u periodu od četiri nedelje. Naprezanje, dizanje i savijanje moraju se izbegavati. Konci se skidaju nakon 7-14 dana. Normalnim aktivnostima se možete vratiti nakon dve nedelje a teže fizičke aktivnosti poželjno je izbegavati 6 nedelja nakon zahvata.

KONTAKT-IKONA