UKLANJANJE VIŠKA KOŽE SA NADLAKTICA | BRAHIOPLASTIKA

Uklanjanje viška kože sa nadlaktica (Brahioplastika)

je hiruška intervencija uklanjanjaviška kože i masnog tkiva u području nadlaktica, odnosno gornjih delova ruku. Ovaj problem se najčešće javlja sa godinama ili nakon značajnog gubitka telesne težine i nije ga moguće rešiti vežbama niti kozmetičkim preparatima.

Priprema:

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će vam predložiti najbolju metodu korekcije, dati vam potrebna uputstva za operaciju (koje pretrage i laboratorijski nalazi su potrebni), upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i dati vam smernice za što brži oporavak.

Procedura:

Operacija traje oko 1,5 sat i sprovodi se u opštoj anesteziji.  Rez se pravi u pazušnoj jami, duž unutrašnje strane nadlaktice ili, po potrebi, na oba mesta. Višak kože i potkožnog masnog tkiva se uklanja. U određenim slučajevima, smanjenje obima nadlaktica moguće je  postići samo liposukcijom te regije ili se kombinuju ove dve tehnike.

Komplikacije:

Moguće su određene komplikacije kao što su otok, modrice i/ili blago trnjenje ruku, o čemu će vas dr. Smiljanić informisati prilikom konsultacije.

Oporavak:

Konci se uklanjaju 2 nedelje nakon operacije i nakon tog vremena pacijent je u mogućnosti da se vrati normalnim dnevnim obavezama. Teže fizičke aktivnosti poželjno je izbegavati u periodu od 4 nedelje. Pacijent bi trebalo da neposredno nakon brahioplastike nosi specijalne elastične steznike za ruke. Steznici se moraju nositi u periodu od 6 do 8 nedelja nakon zahvata.

KONTAKT-IKONA