UVEĆANJE GRUDI SA IMPLANTIMA

Većina žena se odlučuje za operaciju uvećanja grudi kako bi  poboljšale svoj izgled i dobile više samopouzdanja. Najnovije tehnike estetske hirurgije nude vam priliku da dobijete lepo oblikovane, punije grudi.

Uvecanje-grudi

Uvećanje grudi

spada u jedan od najčešćih zahvata u estetskoj hirurgiji. Izvodi se ugradnjom implantata koji mogu da povećaju male grudi ili da povećaju volumen grudi. Izbor prave veličine implantata jedna je od najvažnih odluka koje se tiču ove vrste korekcija. Kada su implantati preveliki u odnosu na tkivo vaših grudi, posle operacije krajevi implantata mogu se nazirati kroz kožu i biti vidljivi. Isto tako, prevelika veličina implantata može povećati utiecaj gravitacije zbog težine. Uz pomoć implantata može se korigovati asimetrija grudi ili uraditti rekonstrukcija dojke nakon mastektomije (odstranjenja dojke).

Priprema:

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu za oblikovanje vaših grudi, upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i reći Vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

Procedura:

Procedura traje između jednog i dva sata i se sprovodi u opštoj anesteziji. Rez se pravi ispod grudi, oko donjeg ruba bradavice ili ispod pazuha. Implantati punjeni silikonskim gelom postavljaju se ispod tkiva dojke ili ispod mišića u zavisnosti od željenog oblika i/ili veličine. U zavisnosti od implantata, formira se prostor iznad ili ispod grudnog mišića, u koji će se proteza smestiti, a da pri tom ostavi netaknutu mlečnu žlezdu.

Komplikacije:

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave infekcije, krvarenja i otok. To su normalni simptomi koji se povlače nakon nekoliko dana. Te komplikacije se događaju rijetko i obično se mogu izbjeći. Ukoliko se javi bol nakon zahvata lako se ublažava odgovarajućim lekovima. Nakon ugradnje implantata može se javiti osećaj tvrdoće, povremena bol u grudima i otežano disanje.

Oporavak:

Nakon operacije nosi se mekani kompresivni grudnjak u period od  četiri nedelje koji služi da fiksira implantate. Normalnim aktivnostima se možete vratit nakon dve nedelje a teže fizičke aktivnosti poželjno je izbegavati 6 nedelja nakon zahvata. Većini pacijentkinja u prvih par dana je potrebna pomoć oko normalnog funkionisanja.

KONTAKT-IKONA