logo
Search

PRP terapija podmlađivanja

Šta je PRP lifting (Platelet Rich Plasma ili plazma bogata trombocitima)?

PRP ili podmlađivanje sopstvenom krvnom plazmom, poznat i kao „vampirski lifting“ je metoda koja podrazumeva primenu faktora rasta i matičnih ćelija iz vlastite krvi (krvne plazme), a u cilju podmlađivanja i regeneracije kože. Matične ćelije pomažu stvaranje novog kolagena i krvnih sudova, obnovu i poboljšanje oštećene kože, te usporavaju, ublažavaju i poništavaju znakove starenja.

Efekti PRP liftinga:

Uz pomoć ovog postupka se na prirodan način podstiče regeneracija i oporavak tkiva na licu, ublažavaju se bore i poboljšava tonus kože. Koža dobija više kiseonika, hranljivih materija i bolju hidrataciju. Dolazi do produkcije kolagena što popravlja strukturu kože koja postaje glatka, elastična i zategnuta. Efekat svakog narednog tretmana daje duže i vidljivije rezultate.

Šta je PRP lifting (Platelet Rich Plasma ili plazma bogata trombocitima)?

PRP tretman namenjen je osobama koje imaju izražene bore na čelu, između obrva, oko očiju i/ili oko usta. PRP terapija pomlađivanja matičnim ćelijama može koristiti i osobama koje imaju ožiljke od akni, kao i za podmlađivanje kože na rukama i drugim delovima tela.

Priprema

Pre primene procedure neophodno je skinuti šminku i dobro očistiti lice. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa doktorom Smiljanićem. Doktor će Vam takođe predočiti u kojim slučajevima PRP tretman nije preporučljiv.

Procedura

PRP terapija pomlađivanja matičnim ćelijama je metoda pri kojoj doktor upotrebljava minimalnu količinu vaše vlastite krvi za podmlađivanje kože. Doktor Vam uzme ćelije  i proteine koji se nalaze u krvi i ponovo ih ubrizgava u Vašu kožu pospešujući obnovu kože i potkožnog tkiva. Ni u jednom trenutku krv ne dolazi u kontakt sa vazduhom iz spoljašnje sredine. Pre samog tretmana doktor Vam izvadi 10-20 ml krvi. Plazma se centrifugiranjem odvaja od drugih krvnih elemenata – ona se jedina uzima za tretman podmlađivanja. Proces ubrizgavanja traje oko 15 minuta i za njega se koriste veoma tanke mikro-igle, zbog čega je ovaj postupak krajnje bezbolan. U zavisnosti od efekta koji želite postići, plazma se ubrizgava površinski ili dubinski. Prvi rezultati vidljivi su nakon prvog tretmana, ali na osnovu iskustva, preporučuju se 3 tretmana u razmaku od 6 nedelja. Postupak se može  ponoviti nakon 12 meseci.

Komplikacije

Kako se prilikom ove procedure koristi Vaša vlastita krv i ne unose se sintetički materijali, mogućnosti komplikacija svedene su na minimum. Tretman je netoksičan i hipoalergen. Neposredno nakon tretmana moguća je pojava crvenila i otoka koji se povlači nakon nekoliko sati.

Oporavak

Procedura ne zahteva hospitalizaciju odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući, a posle 2 sata može da se vrati svakodnevnim aktivnostima. Nekoliko nedelja nakon tretmana vidljivo je poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože. Nakon tri do šest nedelja počinje razvoj novog kolagena i krvnih sudova, nakon 3 meseca dolazi do nestanka linija i bora. Efekti PRP liftinga mogu trajati između jedne do dve godine, u zavisnosti od stanja kože.

cenovnik

Kombinacija PRP i hijalurona

Dr Igor Smiljanić je internacionalni instruktor za preparat PuraPlas (Prollenium, Toronto)

Kombinacija PRP (podmlađivanje sopstvenom plazmom, Pazmalifting, „vampirski lifting“) i hijalurona

Ova kombinacija, u jednoj proceduri, dozvoljava da otkrijemo nove mogućnosti estetskih korekcija, pri kojoj Plazmalifting dovodi do podmlađivanja i regeneracije kože, a hijaluron uklanja površinske bore i vraća volumen licu.

PRP (Plazmalifting, „vampirski lifting“) deluje duboko na kožu započinjući prirodne procese podmlađivanja i regeneracije, što dovodi do značajnog poboljšanja njenog stanja. PRP tretman deluje na kožu iznutra usporavajući procese starenja kože, podmlađuje i hrani ćelije, bori se sa aknama, ožiljcima, pegama, borama, opuštenom i suvom kožom. Sa druge strane, hijaluronska kiselina je jedan od glavnih sastojaka kože, koji joj daje čvrstinu, elastičnost i mladalački izgled. Hijaluronska kiselina ima izuzetno veliku moć vezivanja vode. Sa godinama njena količina se postepeno smanjuje, koža postaje neelastična i počinje da se opušta. Dodavanjem određene doze hijalurona u krvnu plazmu, moguće je korigovati određene nedostatke na koži (bore na čelu, između obrva, oko usana, na bradi, podočnjake) kao i dodati volumen, a kao rezultat imamo zategnutu, elastičnu i zdravu kožu lica.

Efekti tretmana PRP i hijalurona:

Uz pomoć ovog postupka se na prirodan način podstiče regeneracija i oporavak tkiva na licu, ublažavaju se bore, poboljšava tonus kože i dodaje se volumen licu. Koža dobija više kiseonika, hranljivih materija i bolju hidrataciju. Dolazi do produkcije kolagena što popravlja strukturu kože koja postaje glatka, elastična i zategnuta. Efekat svakog narednog tretmana daje duže i vidljivije rezultate.

Kome je namenjen:

Kombinacija metoda Plazmaliftinga i hijalurona namenjena je osobama koje imaju izražene bore na čelu, između obrva, oko očiju i/ili oko usta i opuštenu kožu lica.

Priprema

Pre primene procedure neophodno je skinuti šminku i dobro očistiti lice. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa doktorom Smiljanićem. Doktor će Vam takođe predočiti u kojim slučajevima PRP tretman nije preporučljiv.

Procedura

Tretman podrazumeva PRP terapiju pomlađivanja matičnim ćelijama pri kojoj doktor upotrebljava minimalnu količinu Vaše vlastite krvi za podmlađivanje kože. Doktor Vam uzme ćelije  i proteine, koji se nalaze u krvi, pomeša ih sa određenom dozom hijalurona i ponovo ih ubrizgava u kožu pospešujući obnovu kože i potkožnog tkiva. Ni u jednom trenutku krv ne dolazi u kontakt sa vazduhom iz spoljašnje sredine. Pre samog tretmana doktor Vam izvadi 10-20 ml krvi. Plazma se centrifugiranjem odvaja od drugih krvnih elemenata – ona se jedina uzima za tretman podmlađivanja. Proces ubrizgavanja traje oko 15 minuta i za njega se koriste veoma tanke mikro-igle, zbog čega je ovaj postupak krajnje bezbolan. U zavisnosti od efekta koji želite postići, plazma se ubrizgava površinski ili dubinski. Prvi rezultati vidljivi su nakon prvog tretmana, ali na osnovu iskustva, preporučuju se 3 tretmana u razmaku od 6 nedelja. Postupak se može  ponoviti nakon 12 meseci.

Komplikacije

Posle tretmana nisu vidljivi nikakvi znakovi iritacije. Ponekad se nakon tretmana pojavi crvenilo i otok koji prolaze nakon par sati. Alergijske reakcije su veoma retke.

Oporavak

Procedura ne zahteva hospitalizaciju, odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući, a posle 2 sata može da se vrati svakodnevnim aktivnostima. Nekoliko nedelja nakon tretmana vidljivo je poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože. Nakon tri do šest nedelja počinje razvoj novog kolagena i krvnih sudova, nakon 3 meseca dolazi do nestanka linija i bora. Efekti mogu trajati između jedne do dve godine, zavisno od stanja kože.

cenovnik

Limfna drenaža

Limfni sistem

Limfni sistem predstavlja pomoćni put preko koga se tečnost iz međućelijskog prostora vraća u krvotok. Predstavlja jedan od glavnih puteva za apsorpciju i transport masti iz digestivnog trakta. Posle obroka bogatog mastima, limfa može da sadrži 1-2% masti. Deo je imunog sistema organizma i ima važnu odbrambenu ulogu – štiti od infekcije. Bakterije, virusi i druge patogene čestice dospevaju u limfni sistem lako i bivaju uništene u limfnim čvorovima.
Limfa je bezbojna tečnost, bogata belančevinama i limfocitima, ima isti sastav kao i međućelijska tečnost tkiva u kojem nastaje, omogućuje drenažu, dopunjuje krvotok, utiče na kretanje vode. Funkcija limfe je da hrani tkivo sa jedne strane i da sa druge prihvata i eliminiše metaboličke produkte razgradnje ćelija i druge štetne materije – obavlja detoksikaciju tkiva (resorpcija tečnosti u venske kapilare). Zastoj tečnosti u međućelijskom prostoru otežava protok limfe kroz limfne sudove, što usporava dostavu hranljivih materija ćelijama i metaboličke procese u njima.

Limfedem

Limfedem je otok dela tela, najčešće nogu ili ruku, uzrokovan preteranim zadržavanjem limfe. Iako je to hronično i progresivno stanje, može se uspešno uticati limfnom drenažom.

Na kretanje limfe negativno mogu da utiču i spoljašnji faktori kao što su:

 • Smanjeno kretanje
 • Neravnomerno opterećenje mišića u određenoj regiji tela
 • Stresna stanja
 • Fizičko preopterećenje
Limfna drenaža

Limfna drenaža je jedna od vrlo efikasnih tehnika za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Vrši deblokadu limfnih kanala i krvnih sudova, što dovodi do prirodnog protoka limfe iz perifernih delova tela, tako da dolazi do smanjenja otoka i bolova prouzrokovanih preteranom količinom limfe i metabolita u telu. Ima povoljan efekat na nervni, mišićni i imuni sistem. Regenerišući efekti limfne drenaže nisu ograničeni samo na tkivo koje dreniramo, već i na duboka tkiva, npr. kod osteoporoze i ukočenih zglobova.

Prednosti limfne drenaže:
 • Klinički dokazan terapeutski metod
 • Trenutni, vidljivi rezultati
 • Tretman je dobro prihvaćen od strane pacijenata i klijenata
 • Telo nije opterećeno nepotrebnim lečenjem
 • Najčešće indikacije za terapiju limfne drenaže
Medicinske:
 • Hronični edemi
 • Post-operativne opstrukcije limfnih kanala
 • Prevencija i tretman varikoziteta (proširene vene)
 • Sindrom karpalnog tunela (pre i posle operacije)
 • Rejnoldsov sindrom
 • Neuropatija, Neuralgija
 • Artroza, Osteoporoza, Giht
 • Tenalgija – „teniski lakat“, „skakačko koleno“
 • Wellness i estetika
 • Celulit – redukcija, apsorpcija masti
 • Nega nakon liposukcije
 • Regeneracija tkiva – opekotine, ožiljci
 • Detoksikacija organizma
 • Sindrom teških nogu
 • Gojaznost
 • Poboljšanje ishrane kože
 • Oblikovanje tela – rastegnuta koža
 • Anti-aging efekat
Limfna drenaža nakon operacije dojke

Posle svih hirurških intervencija i pojave edema (otoka) treba raditi limfnu drenažu, posebno kod pacijentkinja koje su imale operaciju dojke nakon kancera, jer se kod njih uklanjaju limfni čvorovi u predelu pazuha, što onemogućava vraćanje limfe u krvotok. Ona se u prvim danima nakon operacije nagomilava u prostoru između tkiva. Ako je ta količina veća, iglom se punktira još dok je žena u bolnici. Kako se novi limfni putevi uspostavljaju tek nakon dva-tri meseca, moguća je i naknadna pojava limfedema.

Ako se limfedem ne tretira, povećava se obim ruke, što dovodi do smanjenja pokretljivosti zglobova ramena, lakta i šake. Takođe se povećava težina ruke i menja njen oblik. Limfnom drenažom se, pre svega, sprečava nastanak trajnih posledica u vidu ograničenja pokretljivosti ruke, odnosno fizičke i radne nesposobnosti. Trenutno se postiže smanjenje ili potpuni prestanak bolova, otoka, osećaja nelagodnosti…

Priprema za operaciju

Procedura

Kontraindikacije

Oporavak

cenovnik

Mezocogs niti

Nehirurški tretmani nitima su minimalno invazivne estetske procedure koje podrazumevaju zatezanje i podizanje različitih delova lica, koristeći pri tom specijalno dizajnirane konce (niti), a bez upotrebe hirurških rezova.

Priprema

Potrebno je doći na intervenciju bez šminke. Procedura je brza i bezbedna (bez alergijskih reakcija, bez većih komplikacija) i može se uspešno kombinovati sa drugih neinvazivnim metodama podmlađivanja: filerima, botoksom, PRP.

Procedura

Na mestima gde će se ući sa kanilama, u kojim se nalaze niti, daje se lokalna anestezija. Kanila koja je tupa na vrhu i ne seče krvne sudove ispod kože, provlači se u željnom pravcu u dužini od 6 ili 9cm. Kanila se provlači u sloju ispod kože i to je sloj koji je bezbolan. Zatim se kanila izvuče a konac ostaje u tkivu i veže se svojim multidirekcionim malim bodljama, te se njihovim povlačenjem dobije efekat zatezanja.

Komplikacije

Aktivni upalni procesi na licu i upotreba antikoagulantih sredstava u vreme intervencije. Ako se redovno uzimaju antikoagulantna sredstva (Aspirin, Andol itd) potrebno ih je obustaviti 10 dana pre intervencije. Loši kandidati su sa veoma opuštenom kožom ili sa mnogo potkožnog masnog tkiva ili pacijenti sa jako tankom kožom.

Oporavak

Nakon intervencije postave se lepljive trake koje u su bolji kože i nose se oko tri dana. Za to vreme treba izbegavati prekomernu mimiku lica da bi se niti što bolje vezale za tkivo. Po skidanju traka mogući su manji nabori na koži duž povlačenja niti i one se u sledećih nekoliko dana povlače. Efekat može da traje od 12 do 24 meseca.

cenovnik

Hijaluronski fileri

Šta su hijaluronski fileri?

Fileri su supstance koje se ubacuju u ili pod kožu kako bi se korigovali njeni nedostaci. Ranije su se koristili najčešće kolagen i silikon. Vremenom je njihova primena smanjena i najčešće se primenju fileri u čijoj se osnovi nalazi hijaluronska kiselina. Hijaluronska kiselina je jedan od glavnih sastojaka kože, koji joj daje čvrstinu, elastičnost i mladalački izgled. Hijaluronska kiselina ima izuzetno veliku moć vezivanja vode. Sa godinama njena količina se postepeno smanjuje, koža postaje neelastična i počinje da se opušta.

Efekti filera:

Hijaluronskim filerima mogu se za nekoliko minuta sanirati određeni nedostaci kože lica (bore na čelu, između obrva, oko usana, na bradi, podočnjaci) ali i kože vrata, dekoltea i šaka. Uz pomoć filera moguće je korigovati i oblik jagodica i nosa kao i uvećati volumen usana. Lifting uz pomoć hijaluronskih filera poželjno je održavati povremenim dodavanjem. Na taj način se podstiče i razvoj novog vezivnog tkiva i sprečava razgradnja postojeće hijaluronske kiseline u koži, što dodatno utiče na izgled kože. Takođe, ovo njihovo svojstvo omogućava da efekat svakog narednog tretmana daje duže i vidljivije rezultate. Hijaluronski fileri ne ugrožavaju prirodnost lica i mimiku. Postignuti efekat u velikoj meri zavisi od stručnosti i iskustva osobe koja izvodi tretman.

Kome su namenjeni:

Namenjen je osobama koje imaju izražrene bore na čelu, između obrva, oko usana, na bradi, vidljive podočnjake, kao i osobama koje žele neoperativnim putem da uvećaju volumen usana (uvećanje usana) i da koriguju konture lica. Hijaluronskim filerima najčešće se popunjavaju već formirane bore, iako se sada koriste i kod osoba iznad 25 godina starosti, kao prevencija nastanka bora.

Priprema

Pre primene procedure neophodno je skinuti šminku i dobro očistiti lice. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa doktorom Smiljanićem.

Procedura

Procedura ubrizgavanja filera traje od 15 do 30 minuta i ne zahteva hospitalizaciju. Procedura je bezbolna, koriste se veoma tanke mikro-igle sa kojima se fileri ubrizgavaju direktno u kožu. Klijent u svakom trenutku može, ako želi, da pogleda efekat onog što je napravljeno.

Komplikacije

Može da se javi otok i/ili modrica na mestu uboda, koja prolazi nakon nekoliko dana. Alergijska reakcija je veoma retka. Nakon tretmana filerom preporučuje se izbegavanje saune, izlaganja suncu, solarijuma kao i pritiskanje dela lica koje je tretirano.

Oporavak

Procedura ubrizgavanja filera ne zahteva hospitalizaciju, odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući, a posle 2 sata može da se vrati svakodnevnim aktivnostima.

cenovnik

Botoks

Šta je Botoks?

Botulinum toxin poznatiji kao Botoks predstavlja biološki toksin koji se najviše koristi da koriguje i zaustavlja pojavu bora na licu. Tretman botoksom je neinvazivna, nehiruška intervencija u toku koje se ubrizgava individulano prilagođen doza botoksa u određene mišiće lica i na taj način, sprečava se mišićna aktivnost, koja je glavni uzrok pojave bora na licu.

Efekti Botoksa:

Uklanja horizontalne bore na čelu i između obrva (bore mrštilice), bore oko očiju i iznad gornje usne, kao i neravnine na bradi. Dejstvo aplikacije botoksa traje oko šest meseci, nakon čega se mišić u potpunosti oporavlja. Nakon toga, tretman se može neograničeno puta ponavljati, bez ikakvih kontraindikacija.

Kome je namenjen:

Namenjen je osobama koje imaju izražrene dinamičke (pri pokretanju ili mimici lica) i statičke (u mirovanju) bore čela i regije između obrva, bore oko očiju i male asimetrije lica.

Priprema

Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu u Poliklinici Smiljanić.

Procedura

Procedura ubrizgavanja Botoksa traje oko 10 minuta i ne zahteva hospitalizaciju. Procedura je bezbolna, koriste se veoma tanke mikro-igle sa kojima se botoks ubrizgava direktno u mišiće. Injekcije botoksa se ne ubrizgavaju u mišić podizač obrva, tako da osoba zadržava potpuno prirodan izraz lica, sa uobičajenim pokretima lica.

Komplikacije

Može da se javi otok i/ili modrica na mestu uboda, koja prolazi  nakon nekoliko dana. Prilikom prvog tretmana postoji mogućnost javljanja blage prolazne glavobolje ili mučnine. U veoma malom broju slučajeva može da dođe do blagog opuštanja obrve ili kapka, koje se povlači nakon 2-4 nedelje.

Oporavak

Procedura ubrizgavanja botoksa ne zahteva hospitalizaciju, odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući, a posle 2 sata može da se vrati svakodnevnim aktivnostima.

cenovnik

Mezoterapija

Šta je Mezoterapija?

Mezoterapija lica ili mezolifting je savremena metoda podmlađivanja kože lica, vrata, dekoltea i šaka. Sastoji se od ubrizgavanja različitih koktela koji sadrže vitamine, aminokiseline, hijaluron i dr.  u središnji sloj kože – dermu, gde inače na drugi način ne mogu dospeti neophodne supstance. Na ovaj način postiže se poboljšanje tonusa i elastičnosti kože, omogućava njena hidratacija i zatezanje, čime se sprečava pojava novih bora i usporava proces starenja.

Efekti Mezoterapije:

Efekat Mezotepije je regeneracija i revitalizacija umorne, dehidrirane, oštećene kože, koja postaje blistava i elastična i vraća joj se mladalačka svežina i zdrav izgled. Tretman poboljšava hidrataciju, ujednačava ten, popravlja teksturu i izglađuje fine bore. Efekat je momentalno vidljiv, tako da se preporučuje i neposredno pred važne događaje – venčanje, godišnjicu mature i slično. Iako su efekti vidljivi već posle 3 do 4 tretmana, za dugotrajan efekat je potrebno uraditi od 6 do 10 tretmana, a onda mesečno održavati stanje.

Kome je namenjen:

Mezoterapiju mogu koristiti osobe već u kasnim dvadesetim godinama života, a u svrhu podmlađivanja lica i prevencije starenja. Mezoterapija ima dobre efekte kod osoba sa suvom kožom, osoba kod kojih su izraženi znakovi starenja izazvanih izloženosti suncu, izraženi podočnjaci, kao i kod osoba sa zrelijom kožom.

Priprema

Pre primene procedure neophodno je skinuti šminku i dobro očistiti lice. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa doktorom Smiljanićem.

Procedura

Tretman se sastoji iz ubrizgavanja aktivnih sastojaka, površinskim ubodima uz pomoć najtanje igle, ravnomerno po koži. Pri svakom ubodu ubrizga se u kožu minimalna količina sastojaka. Kod osoba sa izraženim znacima starenja kože, potrebno je postupak intenzivirati kako bi se postigao željeni efekat, a najbolje rezultate daje u kombinaciji sa drugim metodama (hemijski piling, hijaluronski fileri, botoks). Tretman traje oko 15 minuta.

Komplikacije

Posle tretmana nisu vidljivi nikakvi znakovi iritacije. Ponekad se nakon tretmana pojavi crvenilo koje prolazi nakon par sati. Alergijske reakcije su veoma retke.

Oporavak

Tretman Mezoterapije ne zahteva hospitalizaciju, odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući i odmah može da se vrati svakodnevnim aktivnostima. Ne preporučuje se izlaganje suncu, kao ni  odlazak u solarijum nakon mezoterapije.

cenovnik

Mezoniti

Šta su mezoniti?

Mezoniti su metoda koja koristi posebno dizajnirana razgradiva vlakna, koja se ubacuju pod kožu putem tanke mikro-igle, a služi za podizanje, pomlađivanje i zatezanje kože. Koriste se i za oblikovanje lica. Mezoniti stimulišu proizvodnju novog kolagena i povećavaju prokrvljenost kože što dodatno utiče na izgled kože.

Efekti tretmana mezonitima:

Efekat tretmana je efikasan, neoperativni lifting, gornje, srednje i donje trećine lica. Uspešno rešava probleme kao što su dinamičke bore čela i regije između obrva, bore oko očiju i dr. Mezoniti se koriste i za poboljšanje tonusa kože i uklanjanje viška kože ruku, unutrašnje strane butina, stomaka (posle porođaja). Mezoniti se mogu aplicirati u predelu čela, obrva, oko očiju, jagodica, obraza, kao i za zatezanje kože podvaljka, vrata, dekoltea, nadlaktica, stomaka i unutrašnje strane butina. Iako su inicijalni efekti vidljivi odmah, pravi izgled dobija se 2 meseca nakon tretmana, kada se stvori novi kolagen oko niti. Efekat liftinga postojan je u toku naredne 2 godine, kada se tretman ponavlja.

Kome je namenjen:

Tretman mezonitima preporučuje se osobama koje žele zadržati prirodan izgled, a ne žele se podvrgnuti operativnom face liftingu. Metoda je pogodna za oba pola, a preporučeno doba je, u zavisnosti od stanja kože, u proseku od 35-65 godina. Mezoniti su dobro rešenje za osobe koje imaju izražene dinamičke bore čela i regije između obrva, bore oko očiju, opuštenu kožu ruku, podvaljka, vrata, dekoltea, nadlaktica, stomaka, unutrašnje strane butina.

Priprema

Pre primene procedure neophodno je skinuti šminku i dobro očistiti lice. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa doktorom Smiljanićem.

Procedura

Tretman podrazumeva ubacivanje 3D mezonita pod kožu, pomoću tanke mikro-igle, gde se radi mreža niti na kojoj organizam sam stvara novi kolagen. Mezoniti se nalaze na vrhu igle. Nakon uvođenja igle, konac ostaje pod kožom, a igla se izvadi. Niti su napravljene od biorazgradivog materijala, potpuno nestaju iz kože za oko 6 meseci. Njihova čvrstina i mogućnost postavljanja u više pravaca, omogućava da se harmonično utapaju u tkivo i ne utiču na prirodnu mimiku lica.

Komplikacije

Posle tretmana nisu vidljivi nikakvi znakovi iritacije. Ponekad se nakon tretmana pojavi crvenilo koje prolazi nakon par sati. Alergijske reakcije su veoma retke.

Oporavak

Tretman mezonitima ne zahteva hospitalizaciju, odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući i nakon nekoliko sati može da se vrati svakodnevnim aktivnostima. Primena mezonita ne ograničava mimiku, niti svakodnevni život, ali ni primenu drugih estetskih metoda. Ne preporučuje se izlaganje suncu kao ni  odlazak u solarijum nakon tretmana mezonitima.

cenovnik

Dermoroleri

Tretman dermorolerima

je neinvazivna metoda uklanjanja površinskog sloja kože tj. izumrlih ćelija. To je jedna od baznih procedura za poboljšanje teksture kože. Ova procedura često se kombinuje sa drugim procedurama, na primer mezoterapijom ili PRP metodom (podmlađivanje sopstvenom plazmom), jer omogućava bolju apsorpciju preparata u kožu.

Efekti:

Smanjuje/uklanja pege, sitne bore i pliće ožiljke. Smanjuje proširene pore i stimuliše nastanak novog kolagena. Poboljšava tonus i teksturu kože. Rezultat je glatka, zategnuta, čvršća koža.

Kome je namenjeno:

Tretman dermorolerima namenjen je onima koji hoće da smanje pege, ožiljke, sitne bore, proširene pore, ujednače ten i poboljšaju stanje kože.

Priprema

Pre postupka važno je dobro očistiti lice. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa dr Smiljanićem. Tretman dermorolerima ne preporučuje se osobama sa preosetljivom kožom.

Procedura

Procedura traje oko 15-30 minuta i ne zahteva hospitalizaciju. Procedura je u potpunosti bezbolna, rezultat je vidljiv odmah nakon tretmana. Iglice specijalno dizajniranog sterilnog dermarolera izazivaju mehanička mikrooštećenja na površini kože čime se tkivo pobuđuje i pokreću se regenerativni procesi povećane proizvodnje kolagena i elastina. Može da se aplicira na koži lica, vrata i dekoltea. U proseku se radi 4-6 tretmana u razmaku od 3 nedelje, jer je to vreme potrebno koži da se regeneriše.

Komplikacije

Kod osoba sa osetljivom kožom, može da se javi neprijatan osećaj i crvenilo posle tretmana.

Oporavak

Najveća prednost ove metode je to što ne postoji potrebno vreme oporavka od ovog tretmana, tako da pacijent može odmah nakon tretmana da  obavlja svoje svakodnevne aktivnosti. Preporučuje se izbegavanje izlaganja suncu, minimalno 48 sati. Takođe, poželjno je izbegavanje intenzivne fizičke aktivnosti zbog osetljivosti kože na znoj. U periodu nakon tretmana koristite hidrantne kreme, a izbegavajte one koje sadrže u sebi glikolnu ili mlečnu kiselinu. Poželjno je izbegavati šminkanje prvi dan nakon aplikacije.

cenovnik

Hemijski piling

Šta je hemijski piling?

Hemijski piling lica je medicinski tretman u toku kojeg obučeni lekar na kožu nanosi rastvore određenih kiselina, sa ciljem da se ukloni oštećeni sloj kože. Postupak hemijskog pilinga omogućava regeneraciju oštećenog sloja novim i zdravijim slojem kože. Hemijski piling je dovoljan kao samostalan tretman u procesu podmlađivanja ili za pripremu kože radi obavljanja drugih tretmana, kao što su radiotalasni lifting i mezoterapija.

Efekti hemijskog pilinga:

Manja vidljivost i/ili nestanak akni, proširenih pora, hiperpigmentacije lica, ožiljaka, površinskih bora. Postiže se poboljšan izgled kože i doprinosi osveženom izgledu tretirane kože.

Kome je namenjen:

Namenjen je osobama koje imaju izražrene pigmentacije na koži,  izazvane suncem ili drugim faktorima; akne i finije bore, ožiljke nastale nakon akni ili grube kože nastale usled oštećenja suncem ili zbog starosti.

Priprema

Neophodno je dobro očistiti lice pre tretmana i ne stavljati kremu za lice neposredno pre tretmana.

Procedura

Anestezija nije potrebna za hemijske pilinge, jer oni uzrokuju samo blagi osećaj bockanja tokom primene. Na očišćenu kožu lica nanosi se rastvor i taj proces traje oko 10 minuta. Često pacijent ima  osećaj peckanja u toku nanošenja rastvora, ali  taj osećaj ubrzo prolazi.

Broj potrebnih tretmana hemijskim pilingom zavisi od problema, regije koja se tretira, i od željenih efekata. Nekada je dovoljan samo jedan tretman, a nekada ih izvodimo u seriji, u pravilno raspoređenim vremenskim intervalima.

Kontraindikacije

Osim prolaznog crvenila i blagog perutanja kože, nemaju značajnije neželjene efekte ukoliko se primene na stručan način. Najčešća kontraindikacija hemijskih pilinga je pojava pigmentacije zbog neadekvatne zašitite od sunčevog zračenja tokom regeneracije kože nakon izvršenog tretmana.

Oporavak

Korišćenje hidratantne kreme (može i Pantenol krema) preporučuje se počev od narednog dana nakon tretmana. Nakon hemijskog  pilinga često dolazi do  privremenog crvenila i suvoće kože u trajanju od 2 dana, nakon čega koža počinje da se peruta, odnosno počinje da se skida oštećeni sloj kože. Perutanje kože prestaje nakon 2 dana, kada se osoba može vratiti redovnim aktivnostima. Treba imati u vidu  važnost zaštite od sunca (izbegavanje izlaganja suncu, a ukoliko se izlaže, koristiti kreme sa zaštitinim faktorom 50+) u periodu od minimalno 4 nedelje nakon tretmana.

cenovnik

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija

je neinvazivna metoda uklanjanja površinskog sloja kože tj. izumrlih ćelija. To je jedna od baznih procedura za poboljšanje teksture kože.

Efekti:

Smanjuje/uklanja pege i sitne bore. Smanjuje proširene pore, stimuliše nastanak novog kolagena. Poboljšava tonus i teksturu kože. Rezultat je glatka koža, ujednačen ten sa blagim rumenilom.

Kome je namenjeno:

Mikrodermoabrazija namenjena je onima, koji hoće da smanje pege, ožiljke, bore, ujednače ten, poboljšaju stanje kože. Mikrodermoabrazija je idealno rešenje za osobe sa problematičnom kožom, sklonoj aknama i proširenim porama. Međutim, mikrodermoabrazija je limitirana kod tretiranja dubokih bora, većih ožiljaka i jačih pega. U navedenim slučajevima, pacijentkinja bi se trebala opredeliti za neku od invazivnijih metoda podmlađivanja.

Priprema

Pre postupka važno je dobro očistiti lice. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa dr Smiljanićem. Mikrodermoabrazija nije preporučljiva osobama sa preosetljivom kožom.

Procedura

Procedura traje oko 15-30 minuta i ne zahteva hospitalizaciju. Procedura je u potpunosti bezbolna, rezultat je vidljiv odmah nakon tretmana, a osim na licu može se primeniti i na vratu, dekolteu i rukama. Za maksimalan efekat preporučuje se 4-6 tretmana u razmaku od 7 dana.

Komplikacije

Može da se javi neprijatan osećaj i crvenilo posle tretmana kod osoba sa osetljivom kožom.

Oporavak

Najveća prednost mikrodermoabrazije je to što ne postoji potrebno vreme oporavka od ovog tretmana, tako da pacijent može odmah nakon tretmana da obavlja svoje svakodnevne aktivnosti. Preporučuje se izbegavanje izlaganja suncu minimalno 48 sati. Takođe, poželjno je izbegavanje intenzivne fizičke aktivnosti zbog osetljivosti kože na znoj. U periodu nakon tretmana koristite hidrantne kreme, a izbegavajte one koje sadrže u sebi glikolnu ili mlečnu kiselinu. Poželjno je izbegavati šminkanje prvi dan nakon aplikacije.

cenovnik