logo
Search

Uvećanje grudi sa implantima

Većina žena odlučuje se za operaciju uvećanja grudi, kako bi  poboljšale svoj izgled i dobile više samopouzdanja. Najnovije tehnike estetske hirurgije nude Vam priliku da dobijete lepo oblikovane, punije grudi.

Uvećanje grudi

spada u jedan od najčešćih zahvata u estetskoj hirurgiji. Izvodi se ugradnjom implantata koji mogu da povećaju male grudi ili da povećaju volumen grudi. Izbor prave veličine implantata, jedna je od najvažnih odluka koje se tiču ove vrste korekcija. Kada su implantati preveliki u odnosu na tkivo vaših grudi, krajevi implantata mogu se nazirati kroz kožu i biti vidljivi, nakon operacije . Isto tako, prevelika veličina implantata može povećati uticaj gravitacije zbog težine. Uz pomoć implantata može se korigovati asimetrija grudi ili uraditi rekonstrukcija dojke nakon mastektomije (odstranjenja dojke).

Priprema

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu za oblikovanje Vaših grudi, upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i reći Vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

Procedura

Procedura traje između jednog i dva sata i sprovodi se u opštoj anesteziji. Rez se pravi ispod grudi, oko donjeg ruba bradavice ili ispod pazuha. Implantati, punjeni silikonskim gelom, postavljaju se ispod tkiva dojke ili ispod mišića, u zavisnosti od željenog oblika i/ili veličine. U zavisnosti od implantata, formira se prostor iznad ili ispod grudnog mišića, u koji će se proteza smestiti, a da pri tom ostavi netaknutu mlečnu žlezdu.

Komplikacije

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave infekcije, krvarenja i otok. To su normalni simptomi koji se povlače nakon nekoliko dana. Te komplikacije se događaju retko i obično se mogu izbeći. Ukoliko se javi bol nakon zahvata, lako se ublažava odgovarajućim lekovima. Nakon ugradnje implantata može se javiti osećaj tvrdoće, povremena bol u grudima i otežano disanje.

Oporavak

Nakon operacije, nosi se mekani kompresivni grudnjak, u periodu od  četiri nedelje, koji služi da fiksira implantate. Normalnim aktivnostima se možete vratiti nakon dve nedelje, a teže fizičke aktivnosti poželjno je izbegavati 6 nedelja nakon zahvata. Većini pacijentkinja u prvih par dana je potrebna pomoć oko normalnog funkcionisanja.

cenovnik

Smanjivanje (podizanje) grudi

Velike, teške i opuštene ili samo opuštene grudi predstavljaju veliko psihofizičko opterećenje. Grudi koje su prevelike u odnosu na telo mogu izazvati bol u predelu vrata i leđa.

Smanjivanje odnosno podizanje grudi

spada u jedan od čestih zahvata u estetskoj hirurgiji. Izvodi se hirurškim odstranjivanjem i zatezanjem viška kože, smanjivanjem žlezdanog i masnog tkiva dojke, premeštanjem areola i bradavica na visinu koja je estetski prihvatljiva, kako bi grudi bile manje i čvršće.

Priprema

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu korekcije Vaših grudi, upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i reći Vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

Procedura

Procedura traje između jednog i dva sata i sprovodi se u opštoj anesteziji. Rez se pravi oko areole, može biti vertikalan ili u obliku slova T. Ukoliko postoji potreba, metoda podizanja grudi može da se radi u kombinaciji sa liposukcijom i/ili podizanjem grudi implantatima. Nakon operacije stavljaju se drenovi koji ostaju nekoliko dana.

Komplikacije

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave hematom, prolazni poremećaj osetljivosti bradavice i osećaj pritiska na grudni koš. Te komplikacije događaju se retko i obično se mogu izbeći. Ukoliko se javi bol nakon zahvata, lako se ublažava odgovarajućim lekovima.

Oporavak

Nakon operacije nosi se mekani kompresivni grudnjak u periodu od četiri nedelje. Naprezanje, dizanje i savijanje moraju se izbegavati. Konci se skidaju nakon 7-14 dana. Normalnim aktivnostima se možete vratiti nakon dve nedelje, a teže fizičke aktivnosti poželjno je izbegavati 6 nedelja nakon zahvata.

cenovnik