logo
Search

Povećanje / podizanje zadnjice

Povećanje, odnosno podizanje zadnjice, vrši se uz pomoć silikonskih implantata, sopstvenim masnim tkivom ili Aquafil gelom. Najnovije tehnike estetske hirurgije nude Vam priliku da dobijete lepo oblikovanu, zaobljeniju, puniju i podignutu zadnjicu.

Povećanjem, odnosno podizanjem zadnjice ugradnjom implantata

može se korigovati ravna, asimetrična ili spuštena zadnjica. Na ovaj način mogu se rešiti urođene deformacije ove regije, ali i nedostaci nastali usled gubitka težine, procesa starenja i gravitacije. Ova metoda predstavlja dobar izbor za pacijente koji žele izražajnije promene. Pored promene veličine zadnjice, ovom metodom bitno se menja i proporcija u odnosu na druge delove tela.

Priprema

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu za oblikovanje, upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i reći Vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

Procedura

Procedura traje između jednog i dva sata i sprovodi se u periduralnom bloku . Pacijent za vreme operacije leži na stomaku. Mali vertikalni rez se pravi u gornjem delu glutealne brazde, neposredno ispod trtične kosti, kroz koji se postavljaju posebno dizajnirani silikonski implantati i to najčešće unutar mišića zadnjice. Postoje implantati raznih veličina i oblika, od kojih su najčešći okrugli i ovalni, tj. anatomski impantati. Često se operacija ugradnje implantata u zadnjicu izvodi zajedno sa podizanjem zadnjice i liposukcijom donjeg dela leđa, kako bi se postigao maksimalan efekat.

Komplikacije

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave infekcije, krvarenja i otok. To su normalni simptomi koji se povlače nakon nekoliko dana. Te komplikacije se događaju retko i obično se mogu izbeći. Ukoliko se javi bol nakon zahvata, lako se ublažava odgovarajućim lekovima. Ukoliko nastupi jaka bol, trebalo bi kontaktirati doktora.

Oporavak

Nakon operacije, nosi se kompresivni steznik u periodu od  četiri nedelje, koji služi da fiksira implantate. Preporučuje se izbegavanje sedenja direktno na zadnjici, kao i ležanje na leđima, minimalno 3 nedelje nakon operacije. Normalnim poslovnim aktivnostima možete se vratiti nakon dve nedelje, a teže fizičke aktivnosti poželjno je izbegavati 6 nedelja nakon zahvata.

cenovnik

Zatezanje stomaka

(Abdominoplastika)

odnosno zatezanje prednjeg trbušnog zida,  predstavlja zahvat kojim se vrlo efikasno uklanja višak kože i masnog tkiva sa područja stomaka. Ovaj problem se najčešće javlja nakon trudnoće i porođaja kod ženskih osoba, te nakon značajnog gubitka telesne težine kod muških i ženskih osoba. Višak kože u području stomaka nije moguće rešiti vežbom, kozmetičkim tretmanima niti liposukcijom.

Priprema

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu korekcije, upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i reći Vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

Procedura

Abdominoplastika traje oko 4 sata i sprovodi se u opštoj anesteziji. Rez može da se radi od kuka do kuka (koji se može sakriti donjim vešom), vertikalni (ispod i/ili iznad pupka) ili kombinacijom prethodna dva. Ukoliko je to moguće doktor će pokušati napraviti rez unutar linije kupaćeg kostima, a drugi rez oko pupka, kako bi povukao kožu prema dole i uklonio višak kože. Dužina reza zavisi od viška kože koju treba odstraniti. Nakon reza koža se odiže, višak masnog tkiva se uklanja, mišići približavaju jedan drugom, kako bi bili čvršći i zategnutiji. Na kaju se uklanja višak kože i stavljaju se šavovi.

Komplikacije

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave infekcije, modrice i otok. To su normalni simptomi koji se povlače nakon nedelju dana. Ukoliko se javi bol nakon zahvata lako se ublažava odgovarajućim lekovima. Ukoliko nastupi jaka bol, trebalo bi kontaktirati doktora.

Oporavak

Konci se skidaju posle 2 nedelje. Drenovi se uklanjaju najčešće nakon 2-3 dana. Nakon operacije nosi se elastični steznik, u periodu od četiri nedelje. Normalnim poslovnim aktivnostima možete se vratiti nakon dve nedelje, a teže fizičke aktivnosti poželjno je izbegavati minimalno 6 nedelja nakon zahvata. Prvi rezultat se vidi odmah nakon intervencije, ali za konačan rezultat treba sačekati 3 meseca. Rezultati su trajni ako se pacijent bude pridržavao principa ujednačene ishrane i vežbanja.

cenovnik

Lifting celog tela

(Total Body Lifting)

predstavlja metodu kojom se uklanjaju viškovi kože i masnog tkiva sa svih delova tela, nastalih obično kao posledica velikog gubitka telesne težine.

Priprema

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu za oblikovanje, upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i reći Vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

Procedura

Procedura traje oko 6 sati i sprovodi se u opštoj anesteziji. Zbog velikog obima operacije, ista se obično radi u dva ili tri akta tj. operacije, u zavisnosti od trenutnog i željenog stanja pacijenta. U prvom aktu radi se učvršćivanje prednjeg trbušnog zida (abdominoplastika), zatim se uklanja višak kože sa bokova i leđa i liposukcija butina. U drugom delu Total Body Liftinga radi se zatezanje nadlaktica (brahioplastika), liposukcija potkolenica, korekcije grudi (zatezanje, podizanje grudi i /ili povećanje grudi implantatima). Takođe, na svim mestima gde je potrebno, radi se liposukcija i uklanjanje viška kože.

Komplikacije

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave infekcije, krvarenja, modrice i otok. To su normalni simptomi koji se povlače nakon par nedelja. Ukoliko se javi bol nakon zahvata, lako se ublažava odgovarajućim lekovima. Ukoliko nastupi jaka bol, trebalo bi kontaktirati doktora.

Oporavak

Pacijent obično ostaje u bolnici 3 do 4 dana, kako bi bio pod stalnim lekarskim nadzorom. U ovom periodu se gotovo uvek sprovodi autotransfuzija krvi, jer je operativni zahvat obiman.  Konci se skidaju posle 2 nedelje. Nakon operacije nosi se elastični steznik u periodu od četiri nedelje. Normalnim poslovnim aktivnostima možete se vratiti nakon dve nedelje, a teže fizičke aktivnosti poželjno je izbegavati 6 nedelja nakon zahvata.

cenovnik

Uklanjanje viška kože sa nadlaktica

(Brahioplastika)

je hirurška intervencija uklanjanja viška kože i masnog tkiva u području nadlaktica, odnosno gornjih delova ruku. Ovaj problem se najčešće javlja sa godinama ili nakon značajnog gubitka telesne težine i nije ga moguće rešiti vežbama, niti kozmetičkim preparatima.

Priprema

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu korekcije, dati Vam potrebna uputstva za operaciju (koje pretrage i laboratorijski nalazi su potrebni), upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i dati Vam smernice za što brži oporavak.

Procedura

Operacija traje oko 1,5 sat i sprovodi se u opštoj anesteziji.  Rez se pravi u pazušnoj jami, duž unutrašnje strane nadlaktice ili po potrebi, na oba mesta. Višak kože i potkožnog masnog tkiva se uklanja. U određenim slučajevima, smanjenje obima nadlaktica moguće je  postići samo liposukcijom te regije ili se kombinuju ove dve tehnike.

Komplikacije

Moguće su određene komplikacije kao što su otok, modrice i/ili blago trnjenje ruku, o čemu će Vas dr Smiljanić informisati prilikom konsultacije.

Oporavak

Konci se uklanjaju 2 nedelje nakon operacije i nakon tog vremena pacijent je u mogućnosti da se vrati normalnim dnevnim obavezama. Teže fizičke aktivnosti poželjno je izbegavati u periodu od 4 nedelje. Pacijent bi trebalo da neposredno nakon brahioplastike nosi specijalne elastične steznike za ruke. Steznici se moraju nositi u periodu od 6 do 8 nedelja nakon zahvata.

cenovnik

Podmlađivanje šaka

je intervencija podmlađivanja šaka spostvenim masnim tkivom. Sa godinama tragovi starenja se mogu uočiti kako na koži, tako i na potkožnom tkivu šaka. Koža šaka vremenom postaje opuštena i naborana i pojavljuju se pigmentne fleke i pege. Tretman podmlađivanja šaka ima za cilj uklanjanje promena na koži i vraćanje punoće potkožnog masnog tkiva.

Priprema

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu korekcije, upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i reći Vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

Procedura

Procedura traje oko jednog sata i sprovodi se u lokalnoj anesteziji . Obnavljanje punoće potkožnog tkiva vrši se tehnikom liposkulpture, odnosno, lipofilinga. Uzima se sopstvena mast iz određenih regija tela, gde je ima dovoljno, i ista se priprema i ubacuje u mesta na šakama gde nedostaje. Pravi se 6-7 manjih rezova dužine oko 1mm, kroz koje se ubacuje mast mikroiglama u potkožni prostor. U svaku šaku se ubacuje oko 20ml masti.

Komplikacije

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave infekcije, otok, hematom, kao i  gubitak senzibiliteta u mišićima. Ukoliko se javi bol nakon zahvata, lako se ublažava odgovarajućim lekovima. Ukoliko nastupi jaka bol, trebalo bi kontaktirati doktora.

Oporavak

Nakon tretmana podmlađivanja šaka nije potrebna hospitalizacija. Šake su uvijene mekim zavojima preko kojih se stavljaju hladni oblozi prvih 48 sati nakon operacije, kako bi se ublažili otoci. Zavoj se skida nakon sedam dana. Povratak svakodnevnim poslovnim aktivnostima moguć je nakon 2-3 nedelje. U slučajevima preterane apsorpcije ubrizgane masti, može se javiti potreba za ponovnom intervencijom.

cenovnik

Estetska genitalna hirurgija za žene

Porođaj, procesi starenja i genetski faktori, glavni su uzroci slabljenja vaginalnih mišića, što za rezultat ima povećanje prečnika, opuštenost vaginalnih mišića, gubitak forme, a samim tim i gubitak osećaja kod žena. Postoje tri vrste estetskih genitalnih intervencija i to: vaginoplastika (zatezanje vaginalnih mišića), labiaplastika (smanjenje i / ili preoblikovanje spoljne genitalne strukture) i himenoplastika (rekonstrukcija himena, odnosno “vraćanje nevinosti” ). Takođe, navedene procedure mogu da se kombinuju sa liposukcijom i zatezanjem venerinog brega.

Priprema

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu korekcije, dati Vam potrebna uputstva za operaciju (koje pretrage i laboratorijski nalazi su potrebni), upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i dati Vam uputstva za što brži oporavak.

Procedura korekcije stidnih usana

Operacija traje oko jednog sata i  sprovodi se u lokalnoj anesteziji.  Koža stidnih usana se zateže, a višak kože se uklanja. Šavovi na stidnim usnama su od resorptivnog materijala, tako da ih organizam sam razgradi, pa nije potrebno da se skidaju. Operacija se radi neposredno nakon prestanka menstrualnog ciklusa. Konačan izgled stidnih usana vidljiv je tri meseca nakon operacije.

Komplikacije

Moguće su određene komplikacije kao što su infekcija i krvarenje, o čemu će Vas dr. Smiljanić informisati prilikom konsultacije.

Oporavak

Preporučuje se mirovanje kod kuće i uobičajena toaleta polnih organa. Nekoliko dana nakon intervencije potrebno je stavljati hladne obloge na tretiranu regiju. Konci se ne vade, jer se rana šije sa samorazgradivim koncima. Prvih 5–7 dana je potrebno izbegavati sedenje. Pored toga, potrebno je izbegavati težak fizički rad, tuširanje toplom vodom i upotrebu alkohola. Polne odnose možete imati 6 nedelja posle operacije. Pacijent se obično može vratiti svakodnevnim aktivnostima nakon nedelju dana.

cenovnik

Laserska liposukcija

Liposkulptura tela zahteva stručnost i veštog hirurga, kao i najnaprednije dostupne alate. Tretman laserske liposukcije sa  laserom nove generacije LipoLife Alma, donosi najsavremeniju tehniku uklanjanjanja neželjenih depozita masnog tkiva otpornog na vežbanje i razne dijete.
Inovacije kompanije Alma Lasers omogućavaju ciljano uklanjanje masti uz minimalno krvarenje i modrice, kraće vreme oporavka pacijenta uz postizanje superiornih rezultata.
LipoLife 3G postiže vitalnost masti veću od 95%, što omogućava vraćanje  sopstvenog masnog tkiva u druge delove tela.
Očuvanje masnih ćelija visoke vitalnosti omogućava kvalitetno ubrizgavanje sopstvenog masnog tkiva, sa dugoročnim rezultatima. Zatezanje kože je značajno bolje nego sa drugim metodama. 

Priprema

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanić, doktor će Vam predložiti najbolju metodu za oblikovanje Vašeg tela, upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i reći Vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).
REGIJE KOJE SE MOGU RADITI: Obrazi, brada i vrat, nadlaktice, područje dojke ili grudnog koša, stomak, bokovi (ljubavne ručke), kukovi i zadnjica, spoljne butine (bisage), unutrašnje butine, unutrašnja kolena, prednja kolena, podkolenice, Ginekomastija (uvećane muške dojke).

Procedura

Intervencija se radi u lokalnoj ili opštoj anesteziji u zavisnosti koje i koliko regija se radi i da li se radi autologno vraćanje masnog tkiva (lipofiling). Bezbedna zona je do 5 litara i trajanje operacije ne duže od 5h. Ako se rade veća područija intervencija se radi u dva ili tri akta sa razmakom od 3 do 6 meseci. Ubrizgava se tečnost odredjenog sastava koja razdvaja masne ćelije, nakon 30 minuta pomoću kanila u kojima se nalazi lasersko vlakno istovremeno mast se odvaja i isisava. Ista izvađena mast može se vratiti u regije gde je potrebna. Odmah nakon intervencije oblači se steznik.

Komplikacije

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave infekcije, jača krvarenja i veći otok.  Te komplikacije se događaju jako retko i obično se mogu izbeći i tretirati. Bol nakon zahvata, lako se ublažava odgovarajućim lekovima, infekcija se predupredi antibioticima, a krvarenje steznikom.

Oporavak

Nakon operacije, nosi se steznik u periodu od 7-14 dana. Sa masažom i limfnom drenažom može se krenuti od 7 dana. Normalnim aktivnostima se možete vratiti nakon dve nedelje, a teže fizičke aktivnosti poželjno je izbegavati 6 nedelja nakon zahvata.

cenovnik