logo
Search

Povećavanje usana filerima

Pune i lepo oblikovane usne želja su mnogih, ali sa godinama volumen usana se smanjuje, usled procesa starenja one postaju dehidrirane, gube jasnu konturu, ugao usana pada, a oko usana se pojavljuju sitne bore.

Postoje dve osnovne metode preparata (filera) pomoću kojih se oblikuju i uvećavaju usne: jedni su tzv. trajni fileri, na bazi silikona, a drugi resorptivni (razgrađuju se nakon određenog vremena). Od resorptivnih filera najčešće se koriste oni na bazi hijalurona.

Efekti:

Uvećane i oblikovane usne, popravljanje kontura i simetrije usana, osvežavanje ivice usana i uklanjanje finih borica oko ivice usana, što zajedno doprinosi svežijem i mlađem izgledu lica.

Kome je namenjeno:

Postupak uvećanja usana namenjen je osobama sa tankim, asimetričnim usnama iIi osobama sa „pušačkim“ borama oko usana.

Priprema

Pre postupka, važno je da sa doktorom Smiljanićem  utvrdite koji efekat želite da postignete, u smislu povećanja, jer od toga zavisi vrsta i količina preparata koja će se koristiti. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa dr Smiljanićem.

Procedura

Procedura uvećanja usana dermalnim filerima traje oko 15 minuta i ne zahteva hospitalizaciju. Procedura je bezbolna, koriste se veoma tanke mikro-igle sa kojima se fileri apliciraju dužinom ruba usana, te u same usne kako bi se postigao željeni oblik i volumen usana.

Kontraindikacije

Može da se javi otok na usnama i oko usana, koji nestane  nakon 48h. Preporučuje se stavljanje leda i hladnih obloga, na tretirano područje. Ne preporučuje se stavljanje nikakvih preparata (krema i sl.). Poželjno je izbegavati šminkanje prvi dan nakon aplikacije.

Oporavak

Procedura uvećanja usana filerima ne zahteva hospitalizaciju, odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući, a posle 2 sata može da se vrati svakodnevnim aktivnostima. Potrebno je oko 2 dana da otok sasvim splasne. Iako su rezultati vidljivi odmah, tek nakon 2 nedelje mogu da se vide konačni rezultati, jer se za to vreme preparat sam preraspodeli i dobije se konačni oblik.
Da bi Vaše usne bile savršene, neophodne su masaže 48 sati nakon popunjavanja. Masaže se rade u tri pravca, mesec dana.

cenovnik

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom

Pune i lepo oblikovane usne želja su mnogih, ali sa godinama volumen usana se smanjuje usled procesa starenja, one postaju dehidrirane, gube jasnu konturu, ugao usana pada, a oko usana se pojavljuju sitne bore.

Pored metoda uvećanja usana, uz pomoć filera, povećanje usana može se vršiti i sopstvenim masnim tkivom (Lipofiling usana).

Efekti:

Uvećane i oblikovane usne, popravljanje kontura i simetrije usana, osvežavanje ivice usana i uklanjanje finih borica oko ivice usana, što zajedno doprinosi svežijem i mlađem izgledu lica. Ovim načinom dobijate potpuno prirodne usne, koje zadržavaju osetljivost na dodir.

Kome je namenjeno:

Postupak uvećanja usana namenjen je osobama sa tankim, asimetričnim usnama iIi osobama sa „pušačkim“ borama oko usana.

Priprema

Pre postupka važno je da sa doktorom Smiljanićem  utvrdite koji efekat želite da postignete u smislu povećanja. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa dr Smiljanićem.

Procedura

Lipofiling procedura traje oko 15 minuta i ne zahteva hospitalizaciju. Procedura je bezbolna, koriste se veoma tanke mikro-igle sa kojima se masno tkivo ubrizgava dužinom ruba usana, te u same usne, kako bi se postigao željeni oblik i volumen usana. Količina masti koja se infiltrira je oko 3 ml po usni.

Komplikacije

Može da se javi otok na usnama i oko usana koji nestane  nakon 7-14 dana. Preporučuje se stavljanje leda i hladnih obloga na tretirano područje. Ne preporučuje se stavljanje nikakvih preparata (krema i sl.). Poželjno je izbegavati šminkanje prvi dan nakon aplikacije.

Oporavak

Procedura lipofilinga usana ne zahteva hospitalizaciju, odnosno, pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući, a posle 2 sata može da se vrati svakodnevnim aktivnostima. Potrebno je oko 7-14 dana da otok sasvim splasne. Iako su rezultati vidljivi odmah, tek nakon 2 nedelje mogu da se vide konačni rezultati, jer za to vreme otok nestane i dobije se konačni oblik. Preporučujemo masaže u periodu od mesec dana, počev od 48 sati nakon popunjavanja.

cenovnik

Korekcija osmeha (Gummy Smile)

Korekcija prekomernog podizanja gornje usne kod smejanja tj. podizanje gornje usne iznad baze zuba, tako da se previše eksponiraju desni.

Priprema za operaciju

Higijena usta pre intervencije.

Procedura

Intervencija se radi u lokalnoj anesteziji. Rez se plasira unutar usta između prednjih gornjih zuba i usne, gornja usna se minimalno skrati tako da je mišići osmeha ne mogu povući gornju usnu previše prema gore i rana u dužini oko 5 cm zatvori se u dva sloja. Intervencija traje oko 30 minuta.

Kontraindikacije

Aktivni upalni proces u ustima i uzimanje antikoagulantnih sredstava pre intervencije.

Oporavak

Otok je prisutna dva do tri dana, potrebna je pažljiva higijena usta. Konci se vade nakon 7 dana. Za vreme oporavka i sledeće dve do tri nedelje smanjena mimika lica.

cenovnik

Lip Lift

Korekcija dužine gornje usne (skraćenje, podizanje i trajno zadebljanje gornje usne).

Priprema za operaciju

Ukloniti šminku sa lica.

Procedura

U dogovoru sa pacijentom odredi se podizanje i skraćenje gornje usne. Gornja usna se intervencijom izvrće prema spolja te deluje punija i to je trajni efekat. Intervencija se radi u lokalnoj anesteziji. Rez se plasira u prirodne nabore nosa tako da ožiljak bude nevidljiv. Obično je skraćenje između 4 i 10mm. Rana u dužini oko 4 cm zatvori se u dva sloja. Intervencija traje oko 45 minuta.

Komplikacije

Aktivni upalni proces u ustima i na usnama, i uzimanje antikoagulantnih sredstava pre intervencije.

Oporavak

Otok je prisutna dva do tri dana, potrebna je pažljiva higijena usta. Konci se vade nakon 7 dana. Za vreme oporavka i sledeće dve do tri nedelje smanjena mimika lica.

cenovnik